Kieselbach Galéria


1055 Budapest, Szent István körút 5.
Nyitvatartás: H-P: 10:00-18:00 Sz: 10:00-13:00
+36 1 2693148
gallery@kieselbach.hu
www.kieselbach.hu

FestményAukciós ház

Kieselbach Galéria

Magyarország megbecsült művészeti galériája, mely klasszikus (1850-1950) magyar és európai festészetre szakosodott, Budapest szívében, a Szent István körút és a Falk Miksa utca sarkán, a Margit híd pesti hídfőjénél található. A galéria évente három aukciót szervez több száz kiváló műalkotással.

A Kieselbach Galéria műkereskedelmi tevékenysége mellett évről-évre nagy szakmai- és közönségsikert arató kiállításokat is rendez. A tárlatok témaválasztása hűen tükrözi a galéria tulajdonosának személyes ízlését, a magyar festészeten belüli preferenciáit. Az eddig megrendezett kiállítások között életműveket felvázoló, korszakokat és irányzatokat áttekintő, alkotói attitűdöket illusztráló, valamint tematikus bemutatók is voltak. Kieselbach Tamás a műkereskedelem mellett fontosnak tartja a magyar festészet remekműveinek magas színvonalú bemutatását, azt, hogy a magyar művészet végre itthon és külföldön is megérdemelt rangjára kerüljön.

Ahogy Kieselbach Tamás vall erről: „A képekkel való személyes találkozás öröme sarkallt egykor a műgyűjtésre, s később e tevékenység kiszélesedését jelentette a galéria létrehozása és a megrendezett kiállítások sora. A továbblépés lehetőségét teremtette meg két gyűjteményes kötetem kiadása, majd a Modern magyar festészet 1894-1919 és a Modern magyar festészet 1919-1964 című könyvek megjelentetése. 2016-ban indult új honlapunk – webshop szolgáltatásunkkal – ennél is messzebbre tekint; az internet legnagyobb erénye, a folyamatos, korlátok nélkül bővíthető megjelenési felület az újabb továbblépés esélyét adta meg. Itt végre valóban kompromisszumok nélkül, terjedelmi korlátok kiiktatásával mutatható be a magyar művészet története. A www.kieselbach.hu honlapon megjelenő tartalom magyar és angol nyelven is olvasható, térítés nélkül, ingyen látogatható és használható minden érdeklődő számára, így a legszélesebb publikum részére válik elérhetővé.”

A Kieselbach Galéria webshopja szintén folyamatosan bővül, jelenleg is több ezer megvásárolható műalkotás elérhető a honlapon, melyeket előzetes egyeztetés után meg is tekinthet az érdeklődő. A webshop célja, hogy összekösse a tulajdonosokat a vásárlókkal így megteremtve a műalkotások hozzáférhetőségét, cirkulációját.

 

Kieselbach Tamás művészettörténész több mint 30 éves szakmai gyakorlatával várja kérdéseit és felajánlja saját, valamint munkatársai segítségét. A Kieselbach Galéria és Aukciósház az alábbi szolgáltatásokkal áll az Ön rendelkezésére: ingyenes értékbecslés, eredetiségvizsgálat, tudományos kutatás és művészettörténeti tanulmány készítése az Első Magyar Festményszakértő Iroda bevonásával. Kérje tanácsainkat gyűjteménye kialakításában és fejlesztésében is.

korart_galeriahari_aniko_ekszer_galeria