Citygraph Galéria


1055 Budapest, Falk Miksa u. 6.
Nyitvatartás: H - Sz: 10:00 - 18:00
+36 30 9675100
info@citygraph.net
citygraph.net

Festmény

Citygraph Galéria

A Citygraph Galéria Magyar Béla építész-grafikus munkáit mutatja be.

A művész témája Budapest, és általában a város, a nagyváros. Néha madártávlatból, néha belegabalyodva a szürreálisan organikus tégla és vas dzsungelbe, néha játékosan, néha ironikusan, néha fekete-fehérben, néha színekben tobzódva. Építész-grafikus: ez áll a névjegyén, valójában Magyar Béla építésznek nagyon is grafikus, grafikusnak nagyon is építész, a házakat, hidakat, mindenféle fura szerkezeteket nem egyszerűen csak megrajzolja, hanem mivel ismeri, érti a házakat, szerkezeteket, megépíti azokat a papíron, azután a tollával bejárja minden zegét-zugát az általa teremtett városoknak.

Amikor az emberek elhagyják a várost, az épületeket, a természet lassan visszafoglalja azokat. De Magyar Bélát gyakran foglalkoztatja a gondolat, hogy mi van, ha minden fordítva történik, és az elhagyott városok, házak, szerkezetek élednek fel, és keverednek el a természettel?

A műfaj, amiben a művek születnek: mixed media; toll, tus papíron, majd a művész digitális tollal átdolgozza, újraértelmezi az eredeti rajzokat, végül nyomatokat készít belőlük.

darius_antiquesbujanovics_regisegbolt