Virág Judit Galéria és Aukciósház


1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Nyitvatartás: H-P: 10:00-18:00 Sz: 10:00-13:00
+36 1 3122071, +36 1 2694681
info@viragjuditgaleria.hu
viragjuditgaleria.hu

FestményAukciós ház

Virág Judit Galéria és Aukciósház

A Virág Judit Galéria és Aukciós ház fő profilja a XIX. és XX. századi kvalitásos magyar festmények és szecessziós Zsolnay kerámiák forgalmazása, bemutatása.

AUKCIÓK

A Galéria évente három aukciót rendez a klasszikus magyar festészet kiemelkedő darabjaiból, valamint Zsolnay kerámiákból. A korlátozott tételszám és a szigorú válogatás biztosítja a színvonalas anyagot és a pergő ritmusú árveréseket, amelyeken már számos, minden várakozást felülmúló leütési rekord született. Mindez a Galéria stabilan magas színvonalú kínálatának köszönhető, valamint annak a bizalmi tőkének, amelyet a tulajdonosok a Galéria 1997. évi alapítása óta megszereztek. Mivel az utóbbi években számos, jelentős magyar festményekből álló gyűjtemény jött létre szerte a világon, a magyar gyűjtőkön kívül számos nyugat-európai és tengeren túli gyűjtő vesz részt az aukciókon személyesen, telefonos liciten keresztül vagy vételi megbízással.

 

Privát eladás

A cég exkluzív különtermében az aukciós tevékenység mellett egész évben kiemelkedő festmények és Zsolnay kerámiák közvetlen vételi lehetőségét kínálja ügyfeleinek. A galéria adatbázisa a magyar magángyűjteményekben lévő festményekről egyedülállóan gazdag, így fel tudja kutatni azokat a darabokat is, melyeket a gyűjtők az aukciókon esetleg nem tudtak megvásárolni.

 

KIÁLLÍTÁSOK

KiállításokA galéria reprezentatív kiállítótermeiben tematikus, exkluzív kiállítások várják a látogatókat, gyűjtőket. A Galéria feladatának tekinti a hiánypótló monográfiák és kiadványok megjelentetését, valamint részt vállal hasonló kiadványok létrehozásában és szponzorálásában. A galéria és a magángyűjtők kapcsolata kiváló, adatbázisa egyedülálló, ezért jelentős kiállítások vagy kiadványok nem jöhetnek létre a cég segítsége nélkül. A Virág Judit Galéria és Aukciós ház egyre nagyobb teret szentel a kortárs festészet bemutatásának. A 2001-ben alapított Kortárs Galériában egyéni és csoportos kiállításokon mutatja be az alkotókat és műveiket az 1960-as évektől napjainkig.