Rólunk


Falk Miksa, a galériák utcája

Kapcsolat:

Balázs Kata
+36 70 2247341
balazskata.budapest@gmail.com

Falk Miksa utca, Art & Antique Street – Művészet, kreativitás, szakértelem

Merre tovább?

Nagyon jól esik nekünk, hogy egyre többen kérdezitek, mikor nyitunk, mikor lesznek újra programok. Szeretnétek végre találkozni – velünk, egymással, a tárgyakkal. Így vagyunk ezzel most mind.

Újratervezésben van az egész világ, ami az első sokk után felszabadítja a kreatív energiát, mi sem bírunk magunkkal. Az ember először is visszalép a kiindulópontra és feltesz magának néhány egyszerű kérdést. Például, hogy miben rejlik az utca vonzereje?

A gyönyörű, olykor különös tárgyakban, a szakértelemben, és ami a tudással gyakran együtt jár, a szakma iránti lelkesedésben. Szakmájuk szerelmeseire találunk mindenhol az utcában, az aukciósházakban, a kis és nagy üzletekben, a galériákban és régiségboltokban.

A galériás negyedre jellemző ráérős, baráti tempó talán kevésbé tűnik vonzónak több hét karantén után, pedig fontos érték ez is. Amikor jut idő meghallgatni egymást, elmerülni egy tárgy nézegetésében, megfigyelni a finomságait, beszélgetni róla.

A tartalom a régi, a forma új. A körülményekhez igazodó, megújult formában szeretnénk megmutatni az utca értékeit, hogy az összegyűlt tudás, a történetek, az érdekes tárgyak és személyiségek továbbra is szórakoztatni és hatni tudjanak.

Ahogy az egész világ, mi is egyre inkább felfedezzük az online tér lehetőségeit. Az aukciósházaknak ez természetesen nem újdonság, az online árverések világszerte egyre népszerűbbek jó ideje. Most a kisebb üzletek is belépnek a virtuális térbe.

Mivel továbbra is hiszünk a személyes találkozás erejében, amint lehet, nyitnak az üzletek és folytatjuk programjainkat is. A hagyományos utcafesztivál helyett a jövőben kisebb megmozdulásokban gondolkodunk. Színes palettát tervezünk, sokféle kisebb-nagyobb programmal, hiszen az utca is színes, sokoldalú, a kincskeresők igazi Mekkája.

Szélesre tárjuk a virtuális és a valóságos bejáratot! Lépjen be rajta, aki megválna néhány régi, családi darabtól és tanácsra van szüksége, aki szórakoztató tudásra vágyik, aki befektetést lát az utca kínálatában, vagy aki éppen az otthonát szeretné hangulatos régi tárgyakkal vagy modern alkotásokkal feldobni.

Várunk mindenkit szeretettel!

A Falk Miksa utca évtizedek óta a fővárosi műkereskedelem központja. A mára országos hírű galériákban olyan tárgy- és tudásanyag gyűlt össze, ami egy múzeumnak is becsületére válna. Ezt a kincset szeretné közelebb hozni a művészetektől, műgyűjtéstől távol sodródott új nemzedékekhez a galériákból és kávézókból alakult új közösség, az Art&Antique Street.

Üzenetünk: "A műgyűjtés nem az idősek hóbortja, az egyedi tárgyaknak a legmodernebb otthonban is helye van, társaságuk feltölti az embert. Le kell bontani a falakat a galériák túlmisztifikált világa körül. Egyértelművé kell tenni, hogy nemcsak a gazdagok és értő szeműek kiváltsága a műkereskedelem. Ha valakiben fel tudjuk kelteni az érdeklődést az egyedi alkotások iránt, annak idővel igénye lesz rá, hogy az életterét ilyen tárgyakkal díszítse, később pedig akár gyűjtő is válhat belőle"

Célunk: Új, frissebb, dinamikusabb arculatot adjunk a patinás utcának, úgy, hogy közben hagyományos értékeit is megőrizze.

Falk Miksa galériák utcája

Térkép a programban részt vevő galériák és vendéglátóhelyek megjelölésével.